ОБЩИ УСЛОВИЯ:

Запитване

С изпращането на запитване за резервация и потвърждаването й от Хотела, между нас и Вас възниква договор, който се регламентира от разписаното в настоящите ОУ и  приложение намира българското законодателство.

За да направите резервация е необходимо да предоставите име, адрес и телефонен номер.

Преди да подадете Заявка за Резервация, отговорност на потребителя е да се запознае с Общите Условия за Хотелска Резервация на „Ди Енд Ди 2010“ АД.

Потребителят трябва да е съгласен и да приема тези условия. Ако той не приема Общите Условия за настаняване и предоставяне на допълнителни услуги заявката му няма да бъде разгледана.

РЕЗЕРВАЦИЯ:

Резервацията става факт, след постъпило авансово плащане по сметка на хотела. При липса на такова 24ч. след отправеното запитване и потвърждение за наличност, ангажимента за настаняване на хотела отпада и вие отново трябва да отправите запитване за наличност. Изключение от това условие правим в случайте, когато клиента е посочил точна дата на плащането и е получил съгласието на хотела.

Политика на пристигане и заминаване

 • Час на настаняване – след 14:00 ч.
 • Час на освобождаване – 12:00 ч.

Възможност за настаняване преди 14:00ч. моля, свържете се с отдел резервации.

Гости, които желаят да освободят стаята си между 12:00 и 17:00 часа доплащат 40.00 BGN., но след потвърждение от страна на хотела за такава възможност.

Освобождаване на стаята след 17:00 часа се таксува в размер на една пълна нощувка, но след потвърждение от страна на хотела за такава възможност.

Политика за анулиране

 • За да направите резервация е необходимо да заплатите капаро в размер на 40% от стойността на резервацията. Капарото може да бъде платено в

  брой или по банков път, като такси и комисионни по преводите остават за сметка на клиента.

 • В случай на отказ на резервацията до 14 дни преди датата на настаняване, неустойката е в размер на една нощувка, а останалата част от сумата Ви се връща на посочена от Вас банкова сметка.
 • Промени по резервацията могат да се правят до 14 дни преди настаняване, като промяната се потвърждава в случай на възможност от страна на хотела.
 • В случай на отказ на резервацията при по-малко от 14 дни преди датата на настаняване или в случай на непристигане на съответната дата, платената сума по резервация не се възстановява.

Рекламации

Всички рекламации, свързани с качеството на предоставените от Хотела услуги, трябва да бъдат предявени от клиента на място в хотела с цел тяхното отстраняване. Отправянето става в писмена форма. В срок от 3 работни дни след предоставянето на рекламацията клиентът ще получи официалното становище по проблема от Управителя на хотела.

Семеен хотел „Свети Димитър” не носи отговорност за загубени, забравени или откраднати вещи от стаите, ресторанта или басейна, както и за щети, причинени от трети лица или климатични условия. Всеки гост може да ползва сейф на рецепция срещу заплащане 3лв./ден.

***********************************************************************************

Хотела предлага Трансфер от/до летище Бургас.

Цена за 3-ма души 95лв. в едната посока. При по-малко от трима цената остава същата. При повече от 3-ма души цената е *35лв. на човек в едната посока.

Паркинг – безплатно.

ВЪТРЕШЕН ПРАВИЛНИК ЗА ГОСТИТЕ НА ХОТЕЛА

Уважаеми гости,

ЗАБРАНЯВАМЕ:

 • внасянето на непакетирани храни по стаите /риба, пици, пиле, хляб, колбаси, сирена и др./, освен в случаите на ползване room services. Изключение прави храна за бебета, както и хора със специален режим на хранене.
 • изнасянето на храна и напитки от блок-масата на ресторанта освен в случайте след получено съгласие от управителя на хотела.
 • внасянето на надуваеми пособия в стаите и коридорите на хотела което е съобразено с наредбата за пожарна безопастност задължаваща ни, при евакуация всички изходи да са свободни от предмети затрудняващи предвижването.
 • Внасянето и използването по стаите на нагревателни уреди за готвене, кафеварки и ютий. Ако желаете да използвате ютия, моля обърнете се към рецепция.
 • Изнасянето на всякакъв вид имущество /хавлий, постелъчно бельо и посуда/.
 • Тютюнопушенето в затворените пространства е абсолютно забранено.

ЦЕНОРАЗПИС:

 • Гостите в хотела носят материална (финансова) отговорност за повредено и изгубено имущество на хотела.
 1. счупена или липсваща чаша – 3лв.
 2. счупен или липсващ пепелник – 3лв.
 3. липсващи, увредени хавлий и постелъчно бельо– 10лв./бр.
 4. изгубена или повредена ключ-карта – 15лв./бр.
 5. всички установени повреди и нарушена цялост на обзавеждането и обурудването се заплащат в троен размер от пазарната цена.
 • При излизане от стаята, затворете прозореца, заключете стаята и оставете ключ - картата  на рецепцията.
 • Желателно е да посрещате вашите гости във фоайето на хотела.
 • Моля  пазете тишина в часовете между  14 и 16 ч. и след 23 ч.
 • При констатиране на груби нарушения на вътрешния ред в хотела, нарушаване законите и правовия ред в страната, накърняване доброто име и престижа на хотела, собственикът има право да прекрати взаимоотношенията с гостите  и престоя им в хотела.